Lämpöyrittäjyys

Lämpöyrittäjyys on kilpailukykyinen energiaratkaisu monessa kunnassa. Nyt myös yritykset ovat havainneet  lämpöyrittäjyyden tuomat hyödyt.

Mitä on lämpöyrittäjyys?
Lämpöyrittäjyydessä lämmöntuottaja eli lämpöyrittäjä vastaa laitoksen polttoaineen hankinnasta, laitoksen valvonnasta, puhtaanapidosta ja päivystyksestä. Yhä useammin lämpöyrittäjä vastaa myös laitoksen hankinnasta. 

Ostaja vastaa lämmönkulutuksesta sekä kuukaisitaisista energialaskuista.

Minkälainen on hyvä lämpöyrittäjäkohde?

Kiinteistöt joissa on suuri öljynkulutus ovat usein hyviä lämpöyrittäjäkohteita. Mikäli kiinteistöissä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, vanhoja öljykattiloita voidaan usein käyttää varalämmönlähteinä tai tehohuippujen leikkaamiseen.

Lämpöyrittäjä
Lämpöyrittäjät ovat usein maanviljelijöitä jotka myös harrastavat metsätaloutta tai turvetuotantoa. Jalostamalla omia raaka-aineitaan lämmöksi, yrittäjä saa paremman nettotuloksen.

Suomessa on noin 500 lämpöyritäjäkohdetta. Valtio tukee erilaisin keinoin kotimaisiin energialähteisiin siirtymistä. Lisää tukimuodoista >>

 

Lämpöyrittäjäkoulutusta

Vanhassa Vaasassa toimiva (ruotsinkielinen) Yrkesakademin i Österbotten on yhteistyössä Puuenergiafoorumin kanssa järjestänyt useita lämpöyrittäjäkursseja. Kurseja järjestetään, mikäli niihin saadaan riittävästi hakijoita. Kurssin käyneitä on on lähinnä Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla noin 120 henkilöä. Kurssin pituus on 12 päivää  talvikauden aikana. Puuenergiafoorumin henkilökunta antaa kursseista lisätietoja.